Translate

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Suehiro Maruo

Maruo αποφοίτησε από το γυμνάσιο τον Μάρτη του 1972, αλλά εγκατέλειψε το λύκειο. Στην ηλικία των 15 μετακόμισε στο Τόκιο και άρχισε να εργάζεται σαν βιβλιοδέτης. Στα 17, έκανε την πρώτη υποβολή του manga στο εβδομαδιαίο Shonen Jump, αλλά θεωρήθηκε από τους συντάκτες να έχει πολύ γραφικό για τη μορφή του περιοδικού και στη συνέχεια απορρίφθηκε. Maruo είχε αφαιρεθεί προσωρινά από τον εαυτό του σαν manga artist, μέχρι τον Νοέμβριο του 1980 όταν έκανε το επίσημο ντεμπούτο του ως καλλιτέχνης manga στο Ribon Kishi (リボン の 騎士) στην ηλικία των 24. Ήταν σε αυτό το στάδιο ότι ο νεαρός καλλιτέχνης ήταν τελικά σε θέση να ακολουθήσει το καλλιτεχνικό του όραμα, χωρίς, τους αυστηρούς περιορισμούς για το οπτικό περιεχόμενο του έργου του. Δύο χρόνια αργότερα, η πρώτη αυτόνομα ανθολογία του,  Barairo Kaibutsu (薔薇色 の 怪物? Ροζέ χρώματιστό τέρας), δόθηκε στη δημοσιότητα.
Maruo ήταν συχνός συνεισφέρων στο θρυλικό underground περιοδικό manga Garo (ガロ).
Όπως και πολλοί καλλιτέχνες των manga, Maruo κάνει μερικές φορές τις εμφανίσεις καμεών σε δικές του ιστορίες. Όταν φωτογραφίζεται, σπάνια εμφανίζεται χωρίς γυαλιά ηλίου σήμα κατατεθέν του.
Αν και ο πιό κυρίως γνωστός για τη δουλειά του ως καλλιτέχνης manga, Maruo έχει επίσης εικονογραφήσεις για αφίσες συναυλιών, Μπουφάν CD, περιοδικά, μυθιστορήματα, καθώς και διάφορα άλλα μέσα.






Το άρθρο αναρτήθηκε από την Vicky